Copyright & Kontakt

Kontaktuppgifter hittar du nederst på denna sida där det även finns snabblänkar till sociala media.

© COPYRIGHT
Åhhh! Detta tråkiga… Att det alltid skall vara så besvärligt att använda bilder man hittar på nätet.

JUPP! Jättetrist att vi inte kan använda saker som vi vill och hur vi vill. Men även vi som då och då lyckas ta en bild som andra vill använda vill naturligtvis gärna få ett litet bevis på uppskattning. Helst vill man naturligtvis få rimligt betalt i reda pengar, så man kan handla mer prylar 😉

Men ibland så är man nöjd och glad bara över att någon vill använda bilden och dessutom berätta vem som har tagit den.

För mina bilder som finns på min hemsida (rsmedia.se) så gäller följande.

  1. Kontrollera att bilden verkligen är min och inte någon bild som jag har hämtat på annat håll, sådana bilder finns exempelvis under rubriken Tänkt & Tyckt. Jag sätter alltid ut fotografens namn (motsvarande).
  2. Fråga mig först innan du använder bilden, om inte annat för att de bilder som är optimerade för visning på internet är oftast inte helt optimala för utskrifter.
  3. Du skall alltid när du frågar mig om lov, ange hur du vill använda bilden. Jag kan då fundera över om jag vill att bilden används i det sammanhanget eller inte.
  4. När du fått lov att använda bilden, så får du ett enkelt avtal av mig. Då minskar vi risken för tråkiga diskussioner i framtiden.

KOSTNADER
Vet inte! är det enkla svaret.
Det finns folk som försöker leva på att vara fotografer, jag vill inte konkurrera på ojusta villkor med de som behöver få in pengar till sitt dagliga bröd. Så för vissa bilder och i vissa sammanhang vill jag ha betalt.

Det finns även folk som tycker att just DEN bilden skulle passa så bra på min hemsida, som tavla i vardagsrummet, eller på min ideella förenings trycksaker. Då kan det vara så att jag tycker att det är helt ok och är som sagt bara glad för att man gillar mina bilder.

Därför är det så viktigt att vi är överens om användningen INNAN du använder bilden.

SKIT SAMMA – Vem bryr sig?
Jo jag bryr mig och skulle det vara så att jag upptäcker att man ”lånat” mina bilder så blir jag sur. När jag är sur, så blir jag grinig och skickar fakturor. Inget kul alls, bättre att vi är överens från start.

KONTAKT
med mig får du enklast genom att skicka e-post till rikard@rsmedia.se jag kollar e-posten ofta då det även plingar till i telefonen. Du hittar mig även på Facebook, instagram och tvitter.